• Vorbitorii Activatorului de securitate digitală  

    broken image

    Miruna Muscan, Assistant Director of Product, Code for Romania/Commit Global

     

    Având o experiență de trei ani în operațiuni antifraudă, Miruna s-a alăturat în 2022 comunității civic tech din pasiunea pentru proiectarea de procese și soluții care servesc binele comunității. Și-a continuat cariera ca UX Designer cu dorința de a rezolva, acolo unde este posibil, probleme sociale cu ajutorul tehnologiei. Preocuparea Mirunei este îndreptată constant spre înțelegerea celuilalt - cunoscând utilizatorul final și nevoile sale, tehnologia poate produce schimbare temeinică și durabilă. Miruna crede că binele public poate fi identificat, realizat și multiplicat mai ușor folosind tehnologia civică și din poziția de Assistant Director of Product, contribuie la extinderea Infrastructurii Binelui la nivel global.

    broken image

    Alex Ștefănescu, programatoare și activistă

     

    Alex Ștefănescu este programatoare și activistă. Scrie cod cu surse deschise și urmărește atât activitatea companiilor de tehnologie, cât și politicile publice de tehnologie, cu un ochi critic. Alex lucrează cu Asociația pentru Tehnologie și Internet și Organized Crime and Corruption Reporting Project (occrp.org). Caută să ajute jurnaliști și activiști care se confruntă cu întrebări despre securitatea datelor și a comunicațiilor.

    broken image

    Joshua Peskay, 3CPO la RoundTable Technology

     

    Joshua Peskay este 3CPO (CIO, CISO și CPO) la RoundTable Technology. Joshua și-a petrecut cea mai mare parte a ultimilor trei decenii ajutând organizațiile nonprofit să utilizeze mai bine tehnologia în serviciul misiunilor lor. Joshua prezintă și predă în mod regulat subiecte precum strategia de tehnologie a organizațiilor nonprofit, securitatea cibernetică, managementul proiectelor și al schimbării în organizații. Joshua este manager certificat de securitate a informațiilor ISACA (CISM) și profesionist certificat ISC2 de securitate a sistemelor informatice (CISSP).

    broken image

    Kim Snyder, VP Data Strategy la RoundTable Technology

     

    Kim Snyder are peste 25 de ani de experiență în domeniul sistemelor de date, al analizei de afaceri și al managementului schimbării, completată de certificări ca PMP (Project Management Professional) și ACP (Agile Certified Professional). În plus, Kim deține o certificare ca CIPP/US Information Privacy Professional. Cu un accent deosebit pe guvernanță, confidențialitatea, conformitatea și securitatea datelor, Kim s-a aventurat recent în explorarea potențialului transformator al inteligenței artificiale în sectorul nonprofit.

    broken image

    Mihai Ion, IT Manager la SOS Satele Copiilor

     

     

    Pasionat de Cybersecurity, tehnologii cloud, VR și AI în toate formele. Pentru SOS Children Villages (organizația mamă a SOS Satele Copiilor România, cu prezență în 135 de țări) a implementat numeroase proiecte: soluții virtuale de stocare, “Safe Internet for Kids”, sisteme de monitorizare a rețelei, firewall de ultimă generație, migrări în cloud.

    broken image

    Tiberiu Anghel, membru consiliului director ISACA România

     

    Tiberiu Anghel este un profesionist experimentat în domeniul securității cibernetice, care activează ca membru al consiliului director al filialei ISACA România, promovând conștientizarea, politicile publice și educația. De asemenea, conduce unitatea de Securitate și Fraudă a Booking Holdings România, care, împreună cu alte echipe din Booking Holdings Center of Excellence, a fost creată pentru a sprijini proiecte bazate pe tehnologii noi și emergente. Tiberiu are o experiență de peste 10 ani în domeniul securității cibernetice, acoperind ingineria software, operațiuni, strategie, conformitate și testarea securității. A dezvoltat, coordonat și implementat numeroase proiecte, fiind implicat în diverse inițiative de prevenire, analiză, identificare și răspuns la incidente și amenințări cibernetice.

    broken image

    Bogdan Manolea, Director Executiv la Asociația pentru Tehnologie și Internet

     

    Bogdan Manolea este interesat de domenii precum dreptul tehnologiei informațiilor, drepturile civile digitale, dar și de orice domeniu care implică dreptul, internetul și atitudinea civică. Este Director Executiv al organizației de drepturi civile digitale din România, ApTI. Scrie din 2001 despre Drept & Internet la Legi-internet.ro, Trusted.ro (e-commerce) sau pe profilul personal de LinkedIn.

    broken image

    Costel David, International IT Officer, Organizația Umanitară Concordia

     

    Costel David este pasionat de IT și de proiecte sociale, și oferă consultanță pe baza experienței de peste 20 de ani. Din 2020, colaborează cu Organizația Umanitară Concordia pentru crearea unui mediu de lucru digital cât mai sigur, dar în același timp util și ușor de folosit de către oamenii și proiectele Concordia. De-a lungul timpului, a intrat în contact cu diverse tipuri de infrastructuri IT construite pentru ONG-uri, mediul guvernamental, corporații și sisteme specializate. Crezul lui este că scopul unui sistem IT este să ajute oamenii să fie mai buni

     

    broken image

    Ciprian Samoilă, președinte la Asociația Harta Verde România

     

    Ciprian Samoilă este doctor în biologie, specializat pe cartografierea speciilor de amfibieni și reptile din România și preocupat de aplicarea tehnicilor GIS în conservarea biodiversității. A introdus, dezvoltat și promovat Harta Verde în România începând cu anul 2001, un proiect complex ce face parte din rețeaua globală Green Map (www.greenmap.org) ce promovează dezvoltarea durabilă prin hărți verzi, simboluri unice și o platformă de cartografiere comună în peste 65 de țări din lume. În 2008, a publicat Harta Verde București împreună cu Asociația Goodartofnoon în revista National Geographic.

    broken image

    Gabriel Solomon, Dev & Support Guru, Asociația OneKind

     

    Gabriel Solomon, Dev & Support Guru, Asociația OneKind

    Gabriel Solomon este alergător, galantom, antreprenor, organizator de evenimente, dar în primul rând pasionat de sport. A inițiat: 42km.ro (o platformă dedicată sportului de masă) ce a gestionat peste 26 de milioane de lei din taxele de înscriere.

     

    Gabriel este și unul dintre fondatorii platformei de fundraising Galantom.ro, platformă care a atras donații în valoare de peste 25 de milioane de lei și care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

  • broken image